Boletín nº 1 - 2ª época - Diciembre 2004

SALUTACIÓ / SALUDOS

Hola de nou, veïns. Des del darrer butlletí tenim moltes informacions per oferir-vos i us les detallam en aquest nombre especial que ens ha dut prou feina. En primer lloc, el passat 19 de novembre vam celebrar l’Assemblea anual ordinària. Perquè n’estigueu assabentats, adjuntam un esborrany de l’acta provisional, que haurà de ser ratificada a l’Assemblea de l’any que ve. Els punts principals van ser:

1) Les informacions de les gestions fetes, compromisos adquirits per part de les institucions i assumptes pendents, encara.

2) La renovació de càrrecs (punt al que dedicam un ampli comentari en aquest butlletí).

3) Els precs i suggeriments.

Un altre apartat de gran interès és la reunió mantinguda a l’ajuntament fa pocs dies (el passat 14-12) amb les regidores senyores Gari Petrus, Margarita Mercadal, Maria Sintes i el regidor senyor Juanma López. Donada la importància dels assumptes tractats i la fermesa dels compromisos assolits –per escrit- per part seva, li dedicam també un espai prou extens i detallat.

Finalment, hi trobareu unes recomanacions de civisme que, tot i que són sobradament conegudes per tothom i habitualment repetides en els butlletins de la Junta, no hi són mai de més.

No volem acabar, tampoc, sense recordar que necessitam gent per a la nova Junta (ja tenim 5 voluntaris/àries, però ens fa falta un President/a i un Secretari/ària). Us desitjam el millor per aquestes festes de Nadal i un venturós 2005. Felicitats!

--------------------------------

Hola de nuevo, vecinos. Desde el anterior boletín, tenemos muchas informaciones para ofreceros y os las detallamos en este número especial que nos ha supuesto bastante trabajo. En primer lugar, el pasado 19 de noviembre celebramos la Asamblea anual ordinaria. Para que estéis enterados, adjuntamos un borrador del acta provisional, que deberá ser ratificada en la Asamblea general del año que viene. Los puntos principales fueron:

1) Las informaciones sobre las gestiones realizadas, los compromisos adquiridos por parte de las instituciones y los asuntos todavía pendientes.

2) La renovación de cargos (punto al que dedicamos un amplio comentario en este boletín).

3) Ruegos y preguntas.

Otro apartado de gran interés es la reunión que mantuvimos en el ayuntamiento hace pocas fechas (el pasado 14-12) con las concejalas señoras Gari Petrus, Margarita Mercadal, María Sintes y el regidor señor Juanma López. Dada la importancia de los asuntos tratados y la firmeza de los compromisos adquiridos –por escrito- por su parte, le dedicamos un espacio extenso y detallado.

Finalmente, encontraréis unas recomendaciones de civismo que, aunque son sobradamente conocidas por todos y habitualmente repetidas en los boletines de la Junta, nunca están de más.

No queremos acabar, tampoco, sin recordar que necesitamos gente para la nueva Junta (ya tenemos 5 voluntari@s, pero nos falta un/a Presidente/a y un/a Secretario/a). Os deseamos lo mejor para estas fiestas de Navidad y un venturoso 2005. ¡Felicidades!

RENOVACIÓ DE CÀRRECS

Va ser un dels punts estrella. A la Junta, ja intuíem que l’assistència a l’Assemblea seria inferior a la d’altres anys: l’IBB-Menorca Bàsquet jugava a casa a la mateixa hora (fet que desconeixíem quan sol·licitàrem al Consell el Saló de Plens per convocar-la) i, a més, tocava renovació de càrrecs. Aquest darrer punt, per sí sol, fa que molta gent no hi assisteixi: “Millor si no hi vaig, no sigui cosa que me posin en un compromís i, és clar, com que estic molt ocupat/da i tenc molta feina, no puc...” Us sona?

La Junta Directiva actual acabava el seu mandat i, tots els membres, en la reunió mensual prèvia a l’assemblea, havien decidit no continuar; no “renovar el contracte”. Per què, si altres vegades sí ho havien fet? Quins eren els motius pels quals aquesta vegada no?

Com vam explicar a l’Assemblea, ens sentim decebuts amb els resultats de les nostres reivindicacions. Reivindicacions i demandes que, la majoria, són molt antigues, i que se’ns havia dit que serien ateses.

Tot i que la nostra regidora de barri ha assistit a 5 reunions de Junta i ha fet arribar les nostres inquietuds a qui correspongui, els resultats han estat molt magres. Per tant, unànimement, vam decidir que, ara que acabava el nostre mandat pel qual ens havíem compromès, era hora de cedir el relleu (sense oblidar que molts de noltros ja érem repetidors). A més, a la Junta hi ha membres que porten més de 15 anys col·laborant desinteressadament amb associacions veïnals, esportives, APA’s, culturals, etc. Consideram, idò, sincerament, que la nostra dosi de participació ciutadana està prou coberta. El desencís i un cert cansament són, en definitiva, els motius per deixar-ho córrer amb la consciència tranquil·la.

A l’Assemblea es facultà la Junta anterior per constituir-se en Gestora durant 4 mesos, a fi de trobar nous membres. Passat aquest temps, idò, l’A.VV. continuarà o es dissoldrà, tal i com ho contemplen els estatuts. De moment, tenim 5 voluntaris per formar part de la nova junta; voluntaris que tindran tot el suport dels membres actuals per continuar la defensa dels interessos de Malbúger. Ara bé, sembla que cap d’ells (i d’elles: 2) vol acceptar els càrrecs de President/a i de Secretari/ària, els dos llocs que impliquen un major compromís de feina i representativitat. I ho entenem, de veritat, però pensam que seria molt trist que l’A.VV. hagués de dissoldre’s per manca de candidats/es, després de tota la feina feta. I més tenint en compte que a Malbúger hi ha gent més que preparada i capacitada per fer-ho. Per part nostre, volem apel·lar al sentit de la responsabilitat dels veïns/veïnes. No posam en dubte que, qui més qui menys, està molt ocupat i té molts de compromisos. Si us serveix de consol, noltros també; però ho hem fet amb molt de gust durant un munt d’anys: Malbúger s’ho mereix.

Ara acabam de mantenir una reunió amb representants de l’Ajuntament –tal i com hem comentat a la “salutació”-, i hem reprès el fil del que hauria de ser una bona i fructífera entesa. Hi ha un ferm compromís d’actuacions (la Sra. Margarita Mercadal ens digué, convençuda, que acomplia les promeses que feia, i ens la volem creure) i de col·laboració (que noltros sempre hem mantingut). Per tant, idò, el camí de la nova Junta es presenta amb esperança. A l’apartat següent detallam extensament el contingut de la reunió.

Finalment, repetir que apel·lam a la responsabilitat de tots els veïns i veïnes per trobar un/a President/a i un/a secretari/ària: Malbúger s’ho mereix. Els/Les interessats/des podeu fer arribar la vostra voluntat de col·laboració al Secretari provisional, Sr. Alberto Navarro (C/ Anatòlia, 5. Tel. 971 367367). O a les direccions habituals de correu electrònic: benetguardia@wanadoo.es o alberic@teleline.es Gràcies!

RENOVACIÓN DE CARGOS

Fue uno de los puntos estrella. En la Junta ya intuíamos que la asistencia a la Asamblea sería inferior a la de otros años: el IBB-Menorca Básquet jugaba en casa a la misma hora (hecho que desconocíamos cuando solicitamos al Consell el Salón de Plenos para convocarla) y, además, tocaba renovación de cargos. Este último punto, por sí solo, hace que mucha gente no asista: “Mejor no ir, no sea cosa que me pongan en un compromiso y, claro, como estoy muy ocupad@ y tengo mucho trabajo, no puedo...” ¿Os suena?

La Junta Directiva actual acababa su mandato y, todos los miembros, en la reunión mensual previa a la asamblea, habían decidido ya no continuar; no “renovar el contrato”. ¿Por qué, si en otras ocasiones lo habían hecho? ¿Cuáles eran los motivos que hacían que esta vez no fuera así?

Como ya explicamos en la Asamblea, nos sentimos decepcionados con los resultados de nuestras reivindicaciones. Reivindicaciones y demandas cuya gran mayoría son muy antiguas, y que se nos había dicho que serían atendidas.

A pesar de que nuestra regidora de barrio ha asistido a 5 reuniones de Junta y ha hecho llegar nuestras inquietudes a quien corresponda, los resultados han sido mínimos. Por tanto, unánimemente, se decidió que, ahora que finalizaba nuestro mandato para el que nos habíamos comprometido, era el momento de dar el relevo (sin olvidar que muchos de nosotros éramos repetidores). Además, en la Junta hay miembros que llevan más de 15 años colaborando desinteresadamente con asociaciones de vecinos, deportivas, APA’s, culturales, etc. Consideramos, pues, sinceramente, que nuestra dosis de participación ciudadana está bastante cubierta. El desencanto y un cierto cansancio son, en definitiva, los motivos para dejarlo con la conciencia tranquila.

En la Asamblea se facultó a la Junta anterior para constituirse en Gestora durante los próximos 4 meses, con la finalidad principal de encontrar nuevos componentes. Transcurrido ese período, la A.VV. continuará o se disolverá, tal y como prevén los estatutos. De momento, tenemos 5 voluntari@s para formar parte de la nueva Junta; voluntari@s que tendrán todo el apoyo de los actuales miembros para continuar con la defensa de los intereses de Malbúger. Ahora bien, parece ser que ninguno de ell@s quiere aceptar los cargos de Presidente/a y de Secretari@, los dos cargos que implican un mayor compromiso de trabajo y representatividad. Y lo entendemos, de verdad, pero pensamos que sería bastante triste que l’A.VV. tuviese que disolverse por falta de candidat@s,

después de todo el trabajo realizado. Y más teniendo en cuenta que en Malbúger hay gente suficientemente preparada y capacitada para hacerlo. Por nuestra parte, queremos apelar al sentido de la responsabilidad de l@s vecin@s. No ponemos en duda que, quien más quien menos, está muy ocupad@ y tiene muchos compromisos. Por si os sirve de consuelo, nosotros también; pero lo hemos hecho con gusto durante años: Malbúger lo vale.

Ahora acabamos de celebrar una reunión con representantes del Ayuntamiento –tal y como os hemos adelantado en la “salutación”-, y hemos retomado el hilo de lo que debería ser una entente cordial y fructífera. Existe un firme compromiso de actuaciones (la Sra. Margarita Mercadal nos dijo, convencida, que cumplía lo que prometía, y queremos creerla) y de colaboración (que nosotros siempre hemos mantenido). El camino de la nueva Junta se presenta, entonces, con renovada esperanza. En el apartado siguiente detallamos la reunión extensamente.

Para acabar, repetir que apelamos a la responsabilidad de todos l@s vecin@s para encontrar un/a Presidente/a y un/a Secretari@: Malbúger se lo merece. L@s interesad@s podéis hacer llegar vuestra voluntad de colaboración al Secretario provisional, Sr. Alberto Navarro (C/ Anatòlia, 5. Tel. 971 367367), o a las direcciones habituales de e-mail: benetguardia@wanadoo.es o alberic@teleline.es ¡Gracias!

LA REUNIÓ A L’AJUNTAMENT

Tal i com ja hem comentat a la “salutació”, el passat 14-12 vam mantenir una reunió a la Sala. Per part nostra, hi assistiren el President i el Secretari. L’acte començà amb la intervenció del Sr. Juanma López (coordinador dels regidors de barri), qui reconegué que a Malbúger no s’havien dut a terme les actuacions que des de l’A.VV. es reclamaven des de feia temps (malgrat els compromisos municipals en tal sentit). Manifestà la intenció de l’equip de govern de posar-hi remei, i enumerà una sèrie d’accions que es duran a terme des d’ara. Accions, totes elles, que afirmà que ens faria arribar per escrit (ja ho ha fet) i que són:

- Increment del servei de neteja viària mitjançant un vehicle “Porter” amb dos operaris. Passa de dos dies per setmana a tres: els matins de dimarts, dijous i dissabte. A més, la màquina escombradora passarà tots els dimecres, al matí.

- Increment del servei de neteja viària mitjançant el vehicle d’aigua a pressió (“cuba de baldeo”): dilluns i divendres, per la nit.

- Presència dels serveis d’intervenció ràpida de neteja els capvespres, amb accions puntuals.

- Restabliment del servei de manteniment de les places centrals, tot l’any.

- Dotació de material mobiliari a les places centrals, a coordinar amb la brigada.

- Assignació permanent d’un jardiner tot l’any, pel correcte manteniment de les zones verdes. A més, quan s’incorpori l’oficial de jardineria s’assignarà a la barriada per reforçar el servei.

- Manteniment de les voreres i parterres, per part de la Brigada d’Obres municipal.

- Canvi progressiu dels arbres de fulla caduca per altres de fulla perenne.

- Substituir les faroles de tot Malbúger (386), per altres amb bombetes de baix consum.

Després d’un intercanvi d’impressions entre tots i de recordar altres assumptes sense resoldre, la regidora, Sra. Margarita Mercadal, ens informà que se’ns havia assignat un policia de barri, present tot el dia exceptuant les hores d’entrada i sortida als instituts, ja que era l’encarregat de regular el trànsit. Es comprometé, també, a realitzar les següents accions (que també ens ha fet arribar per escrit):

- Instal·lació de bandes reductores de velocitat al carrer Sàhara, per incrementar la seguretat dels residents.

- Estudiar conjuntament la possible peatonalització de la plaça Biosfera, tot i ser conscients de la pèrdua d’alguns estacionaments als accessos, amb previsió d’horaris per càrrega i descàrrega per als comerços (s’acordà posposar qualsevol actuació al respecte fins la finalització de la via d’accés a l’hospital).

- Repintat horitzontal de la senyalització del carrer Lapònia, per evitar el perill actual d’invasió del carril contrari.

- Instal·lar un senyal informatiu “A Sant Lluís” just a l’entrada al carrer Sàhara, per evitar el trànsit per l’interior de Malbúger dels vehicles en direcció a Sant Lluís (al costat dels senyals que ja prohibeixen l’entrada de camions i autocars –i que molts d’ells no acompleixen). Mesura important fins que s’obri el vial d’accés a l’hospital, que resoldrà aquest problema.

Per part nostra, vam recordar altres assumptes pendents que ens preocupen, i que són:

- La restitució dels metres cedits amb motiu de l’hospital. Se’ns assegurà que l’aprovació del nou Pla General de Maó, prevista en aquesta legislatura, contemplarà la cessió/devolució dels terrenys. Vam aprofitar per demanar que aquests terrenys estiguin situats, com és ben lògic, als voltants de Malbúger.

- La construcció del talús i la pantalla vegetal que separarà visualment el nou hospital dels

- habitatges del carrer Sàhara, així com el tancament amb paret seca (compromisos que tenim per escrit, firmat per tots els portaveus dels grups polítics, representants del llavors Insalud (ara Ib-Salut), i de l’A.VV.). Talús, pantalla vegetal i tancament als que, en cap cas, renunciam. En tal sentit, hi ha el compromís d’organitzar prest una reunió amb l’Ib-Salut per parlar-ne.

- La col·locació d’uns adhesius als contenidors de fems amb el telèfon de recollida de trastos vells per afavorir la conscienciació ciutadana i evitar que es dipositin allà on no toca.

- L’establiment d’un servei de recollida de restes de jardí. IMPORTANT: Se’ns va comunicar que ja existeix actualment, i que tan sols hi ha que deixar aquestes restes devora els contenidors de fems “normals”, ja sigui fermats o, millor encara, dins bosses industrials, y que un camió els recull els dissabtes. Vam suggerir que es canviés el dia de recollida, passant de dissabte a dilluns, per afavorir els jardiners aficionats de cap de setmana).

La Sra. Margarita Mercadal parlà amb èmfasi “d’un abans i un després d’aquesta reunió”, conscient que des de l’Ajuntament, fins ara, les actuacions envers Malbúger s’havien produït en comptagotes; impressió que compartim. La reunió acabà amb el compromís de col·laboració i bona voluntat per ambdues parts.

A mode de conclusió, comentar que vam notar una major sensibilització i una voluntat sincera d’aclarir coses, fet que ens alegra moltíssim. Voluntat que ens han demostrat fent-nos arribar els seus compromisos per escrit i, darrerament, amb les actuacions a la barriada.

La Junta Directiva es va reunir el mateix dia (el vespre) d’haver celebrat l’entrevista amb els regidors, i va fer una valoració positiva del contingut i dels acords. Es decidí donar un marge de confiança a l’Ajuntament per comprovar els resultats, i esperar a emprendre les accions en premsa (cartes) que s’havien demanat a l’Assemblea. Consideram més oportú actuar així que no encetar noves guerres epistolars, que sempre deixen ferides. Sense descartar en absolut fer-ho més endavant, cas que sigui necessari. Tant de bo que no!

No volem acabar aquest capítol sense demanar la col·laboració de tots els veïns perquè comprovin que les actuacions es duen a terme i, de no ser així, ens ho facin saber. Feliç Any Nou!

LA REUNIÓN EN EL AYUNTAMIENTO

Tal y como ya hemos comentado en la “salutación”, el pasado 14-12 mantuvimos una reunión en el Ayuntamiento. En representación de la A.VV. asistieron el Presidente y el Secretario. El acto comenzó con la intervención del Sr. Juanma López (coordinador de los regidores de barrio), que reconoció que en Malbúger no se habían llevado a cabo las actuaciones reclamadas desde hacia tiempo por la A.VV., (a pesar de los compromisos municipales en tal sentido). Manifestó la intención del equipo de gobierno de ponerle remedio, y expuso una serie de acciones que se realizaran a partir de ahora. Acciones, todas ellas, que afirmó que nos haría llegar por escrito (ya lo ha hecho), y que son:

- Incremento del servicio de limpieza viaria mediante un vehículo “Porter” con dos operarios. Pasa de dos días por semana a tres: las mañanas de los martes, jueves y sábado. Además, la máquina barredora pasará todos los miércoles por la mañana.

- Incremento del servicio de limpieza viaria, mediante el vehículo de agua a presión (“cuba de baldeo”): lunes y viernes, por la noche.

- Presencia de los servicios de intervención rápida de limpieza, con acciones puntuales por las tardes.

- Restablecimiento del servicio de mantenimiento de las plazas centrales, todo el año.

- Dotación de material mobiliario a les plazas centrales (a coordinar con la brigada).

- Asignación permanente de un jardinero todo el año, para el correcto mantenimiento de las zonas verdes. Además, cuando se incorpore el oficial de jardinería se destinará a la barriada para reforzar el servicio, cuando sea preciso.

- Mantenimiento de las aceras y parterres, por parte de la Brigada de Obras municipal.

- Cambio progresivo de los árboles de hoja caduca por otros de hoja perenne.

- Sustituir las farolas actuales de Malbúger (386), por otras con bombillas de bajo consumo.

Después de un provechoso intercambio de impresiones y de recordar otros asuntos sin resolver, la regidora, Sra. Margarita Mercadal, nos informó de que se nos había asignado un policía de barrio, presente todo el día en la barriada exceptuando las horas de entrada y salida a los institutos, ya que una de sus funciones era regular el tráfico allí. Se comprometió, también, a poner en marcha las siguientes acciones (que también nos ha hecho llegar por escrito):

- Instalación de bandas reductoras de velocidad en la calle Sàhara, para incrementar la seguridad de los residentes.

- Estudiar conjuntamente la posible peatonalización de la plaza Biosfera, aún siendo conscientes de la pérdida de algunos estacionamientos, y con la previsión de establecer horarios de carga y descarga para los comercios (se acordó posponer cualquier actuación al respecto hasta la finalización de la vía de acceso al hospital).

- Repintado horizontal de la señalización de la

- calle Lapònia, para evitar el peligro actual de invasión del carril contrario.

- Instalar una señal informativa con la leyenda “A Sant Lluís” justo a l’entrada de la calle Sàhara, para evitar el tráfico por el interior de Malbúger de vehículos en dirección a Sant Lluís (que se situará al lado de las señales que ya prohíben la entrada de camiones y autocares –y que muchos de ellos no cumplen). Medida importante hasta que se abra el vial de acceso al hospital, momento en que quedará resuelto este problema.

Por nuestra parte, procedimos a recordar otros asuntos que nos preocupan, que son:

- La restitución de los metros cedidos con motivo del hospital. Se nos aseguró que la aprobación del nuevo Plan General de Maó, prevista en esta legislatura, contemplará la cesión/devolución de los terrenos. Aprovechamos para solicitar que esos terrenos estén situados, como es del todo lógico, en el entorno de Malbúger.

- La construcción del talud y la pantalla vegetal que separará visualmente el nuevo hospital de las viviendas de la calle Sàhara, así como el cerramiento con pared seca (compromisos que tenemos por escrito, firmado por todos los portavoces de los grupos políticos, representantes del entonces Insalud (ahora Ib-Salut) y de la A.VV. Talud, pantalla vegetal y cerramiento a los que, en ningún caso, renunciamos. En tal sentido, existe el compromiso de organizar pronto una reunión con el Ib-Salut para hablar del tema.

- La colocación de unos adhesivos en los contenedores de basura con el teléfono de recogida de trastos viejos, para facilitar la concienciación ciudadana y evitar que se depositen allí.

- El establecimiento de un servicio de recogida de restos de jardín. IMPORTANTE: Se nos hizo saber que ya existe actualmente, y que sólo hay que dejar estos restos junto a los contenedores de basura “normales”, bien sea atados o, mejor aún, en bolsas industriales, y que un camión los recoge los sábados. Aprovechamos también para solicitar el cambio del día de recogida, pasando de sábado a lunes, para favorecer el trabajo de los jardineros aficionados de fin de semana.

La Sra. Margarita Mercadal habló con énfasis “de un antes y un después de ésta reunión”, consciente de que desde el Ayuntamiento, hasta ahora, las actuaciones hacia Malbúger se habían producido en cuentagotas; impresión que compartimos. La reunión finalizó con el compromiso de colaboración y buena voluntad por ambas partes.

A modo de conclusión, comentar que notamos una mayor sensibilización y una voluntad sincera de solucionar cosas, hecho que nos alegró. Voluntad que nos han demostrado haciéndonos llegar sus compromisos por escrito y, últimamente, con las actuaciones en la barriada.

La Junta Directiva se reunió el mismo día de haber celebrado la entrevista con los regidores, y realizó una valoración positiva del contenido y de los acuerdos. Se decidió dar un margen de confianza al Ayuntamiento para comprobar los resultados, y esperar a emprender las acciones en la prensa (cartas) que se habían solicitado en la Asamblea. Consideramos más oportuno actuar de esta manera que no iniciar nuevas guerras epistolares, que siempre dejan heridas abiertas. Sin descartar en absoluto el hacerlo más adelante, caso de que sea necesario. ¡Ojalá que no!

No queremos terminar este capítulo sin solicitar la colaboración de todos los vecinos para que comprueben que las actuaciones se realizan y, en el caso de que no sea así, nos lo hagan saber. ¡Feliz Año Nuevo!

CIVISME / CIVISMO

Hi ha, de franc, un servei de recollida d’estris i trastos vells (mobles, electrodomèstics, matalassos, etc.): tan sols hi ha que telefonar al 902111971

El fet de no emprar aquest sistema i deixar les coses abandonades al costat dels contenidors de fems és una prova de mala educació i una mostra de manca de respecte envers la resta del veïnat. La imatge que s’ofereix és, a més, tercermundista. Evitem-ho!

No oblideu, els qui teniu cans, de retirar els seus excrements. No costa res portar una bossa de plàstic a la butxaca, i dipositar-la als llocs adients. Contribuireu, així, a mantenir Malbúger net i polit. Recordau allò que deien les nostres sàvies: “no és més net qui més neteja, sinó qui menys embruta”.

------------------------------------------------------

Existe, gratis total, un servicio de recogida de enseres y trastos viejos (muebles, electrodomésticos, colchones, etc.): únicamente hay que telefonear al núm. 902111971

El hecho de no utilizar este sistema y dejar las cosas abandonadas al lado de los contenedores de basura es una prueba de mala educación y una muestra de falta de respeto hacia el resto del vecindario. La imagen que se ofrece es, además, tercermundista. ¡Evitémoslo!

No olvidéis, los que tenéis perros, retirar sus excrementos. No cuesta nada llevar una bolsa de plástico en el bolsillo, y depositarla en los lugares adecuados. Contribuiréis, así, a mantener Malbúger limpio y bonito. Recordad aquello que decían nuestras abuelas: “no es más limpio el que más limpia, sino el que menos ensucia”.

ESBORRANY de l’Acta de l’Assemblea anual ordinària que celebra la Associació de veïns Jardins de Malbúger a les 20,30 hores del dia dinou de novembre de l’any 2004 a la seu del Consell Insular de Menorca.

Assisteixen al voltant de quaranta veïns i membres de la Junta Directiva.

Ordre del dia:

1.-Lectura, i aprovació, de l’acta de l’assemblea anterior.

2.-Balanç econòmic i moviment de socis.

3.-Informacions sobre les reunions mantingudes, gestions fetes i assumptes pendents.

4.-Renovació de càrrecs.

5.-Precs i suggeriments.

1.-Abans de procedir a la lectura de l’acta, el President, Benet Guàrdia, dóna per començada l’Assemblea agraint la presència dels assistents i té un record especial per en Miquel Gonyalons, el nostre vice-president, que es troba a Barcelona ingressat i en tractament per una malaltia greu, confiant que aviat tornem a gaudir de la seva companyia. Agraeix al Consell Insular la cessió del Saló de Plens per celebrar l’acte.

Tot seguit, dóna la paraula al Secretari, qui procedeix a llegir l’acta de la sessió anterior. Aquesta és aprovada pels assistents.

En Benet afegeix alguns comentaris sobre els compromisos del Sr. Claudi Triay recollits a l’acta i que es varen quedar en paraules només. Pel que fa a les promeses del Sr. Damià Borràs fa constar que, tot i que amb retard, s’han dut a terme.

2.-El tresorer, Carlos Ferrà, informa sobre el estat de comptes, què és el següent:

Ingressos: 5.529 €

Despeses. 3.175 €

La qual cosa suposa un superàvit anual de 2.453 €. En caixa l’Associació disposa actualment de 5.364,93 €.

Afegeix que hem rebut 2.000 euros de subvencions del Consell (d’aquest any i l’anterior) per contribuir a les despeses de les festes i altres 900 de l’Ajuntament; també, dins els ingressos hem de comptabilitzar 1.944 € de quotes. Pel que fa a les despeses, la major part són els 2.142 € de les festes que, amb la compensació de les subvencions, suposen un dèficit de sols 242 €.

Pel que fa a les variacions de socis afiliats, hi ha hagut una baixa i onze altes. En total som cent quaranta-nou associats.

3.-El Secretari informa dels assumptes tractats a les sessions de Junta directiva i amb els representants de les diferents administracions. Així, diu que la regidora de barri ha assistit a cinc reunions i el regidor que coordina als de barri a una altra. També s’han mantingut contactes amb la regidora Gari Petrus i el conseller Damià Borràs.

Diu que la Junta es mostra bastant decebuda amb la feina de l’Ajuntament vers la barriada ja que dels problemes plantejats, la majoria dels quals són els mateixos de sempre, pràcticament no hem vist solucionat cap. La instal·lació de papereres per deposicions de cans i poc més.

La neteja continua sent insuficient; quan plou apareixen els tolls al carrer Sàhara perquè encara no s’ha fet res dels imbornals; la vigilància del trànsit és inexistent; l’aparcament indegut a la plaça Biosfera no suscita cap preocupació a la policia municipal; des de l’agost que no es fa el manteniment de les places centrals. També se’ns va dir fa dos anys que substituirien els arbres per uns altres de fulla perenne, o que havia una partida pressupostaria per canviar l’enllumenat públic per un altre que no contaminés tant, o que s’habilitarien uns punts de recollida de fems vegetals provinents de restes de poda i tallada de gespa. Els responsables polítics diuen que volen potenciar el diàleg i la participació però o actuen sense informar-nos de res, com va ocórrer amb la línia de mitja tensió, o no serveix de res parlar amb ells perquè tot es queda en paraules i ni arriben els fets ni els calendaris amb compromisos d’actuació com ens ha passat amb la regidora Maria Sintes o el regidor Juan Manuel López. Per exemple, tampoc s’ha reunit cap vegada la Comissió de seguiment de les obres de l’hospital... És més, la Junta té la sensació que la regidora de barri no és més que un filtre per no arribar més amunt.

Estem més satisfets amb la feina del Consell, perquè finalment s’han posat en marxa les mesures per afavorir la seguretat de la cruïlla de via ronda, sempre hi ha bona disposició per rebre’ns, ens aporten ajudes per les festes i ens cedeixen la sala per reunir-nos a les assemblees.

De totes formes, nosaltres continuem insistint en aquests assumptes que resten pendents i als que hem d’afegir les preocupacions que tenim sobre la restitució de la zona verda ocupada per l’hospital, o la reivindicació sobre la policia de barri, o l’actuació dels inspectors d’obres per aconseguir que no s’omplin els carrers de fang, o perquè es reparin les voreres que trenquen els camions i excavadores, o perquè s’evitin els aparcaments a la plaça Biosfera, entre d’altres.

En Benet aprofita per dir que calia presentar la realitat tal i com és, assumint el risc que això suposa quant la renovació de càrrecs perquè els assistents poden entendre que són moltes les dificultats.

4.-Renovació de càrrecs.

El President agraeix la feina desenvolupada pels membres de la Junta aquest dos anys darrers i diu que cal renovar els càrrecs perquè així ho manen els Estatuts. Afegeix que la Junta actual està decebuda per no obtenir resultats, tot i que ha treballat per la barriada amb il·lusió; però que no han trobat reciprocitat per part dels qui tenen la possibilitat de solucionar les mancances i, en conseqüència, han decidit no continuar; això sí amb el compromís d’ajudar en tot el que calgui als nous responsables.

Recorda que no sempre existeix unanimitat, que és difícil mantenir criteris que acontentin a tots, com quan hem debatut l’assumpte de l’obertura del carrer Sàhara des de la via ronda, que fins i tot ha propiciat la recollida de firmes contràries a la postura defensada per la Junta. És natural que no hi hagi unanimitat, però tot es pot debatre, anant de cara i respectant les regles del joc. Sempre que se’ns ha suggerit alguna cosa hem intentat dur-la endavant, i als butlletins sempre han constat dues adreces per rebre propostes i cap de les que s’han fet han quedat sense resposta.

Finalment, apel·la a la responsabilitat de tots perquè això segueixi endavant i es renovi democràticament la Junta. Transcorreguts uns minuts sense que ningú s’ofereixi, Benet diu que la mateixa Junta es constituirà en Junta Gestora per tractar de trobar en un termini de tres o quatre mesos gent que pugui substituir als actuals i que, de no trobar ningú, els Estatuts diuen que caldria dissoldre l’Associació.

En Magí Carretero afirma que els 149 socis fan de la nostra Associació la més forta de Maó i que hem fet moltes coses però encara ens resten moltes a fer i que ens juguem molt amb el tema de l’hospital, primer els trenta-cinc mil metres cedits, que són nostres i que no hem de perdre i segon que hem de vigilar que els acords presos es respectin: cap accés ni vials des de la barriada a l’hospital, pantalla vegetal i paret seca separant-nos.

Ell està dispost a col·laborar, però sense assumir la presidència novament.

El sr. Saborido diu que hem d’escriure una carta als diaris explicant la nostra decepció amb l’Ajuntament perquè les Administracions sols entenen les coses quan surten publicades.

Benet contesta que hem fet moltes cartes i lliurat documentació, per exemple, fa uns mesos amb l’assumpte de GESA, i que han servit de ben poca cosa.

Santiago Llompart recolza l’idea de la carta i escriure el que pensem. Diu, com en Magí, que encara ens falta molta feina per fer.

Hi ha algunes intervencions més en aquest sentit o proposant fer una manifestació. El parer unànime és que no s’han de deixar perdre els anys de feina feta i que cal mirar al futur en positiu.

També s’ofereixen la sra. de Saborido i el sr. Farrès per formar part de la Junta Gestora.

Finalment, s’acorda escriure la carta als diaris i editar un nombre del butlletí fent un resum de l’Assemblea.

5.-Precs i suggeriments.

La sra Saborido demana que es col·loquin uns adhesius als contenidors de fems amb el telèfon de recollida de residus voluminosos per veure si s’aconsegueix que no es dipositin al costat dels contenidors.

Un altre veí diu que les mateixes persones que recullen els fems canvien de lloc els contenidors d’alguns carrers per no molestar-se en donar la volta amb el camió.

El President diu que es demanarà a l’Ajuntament que col·loqui aquesta informació als contenidors. També diu que és una qüestió de civisme i que, a vegades, els propis veïns no estan molt per la labor. Afegeix, pel que fa a l’aparcament de la plaça de la Biosfera, els veïns podien cridar a la policia per recordar-los que han d’actuar.

Per finalitzar, el president agraeix de nou als veïns la seva presència.

FES-TE SOCI

Animau-vos els qui no ho sou, que només són 18 € l’any. Com més siguem, més força tindran les nostres reivindicacions! Els de la Junta no cobrem un euro i tot s’inverteix a Malbúger, principalment en les festes.

Animaos los que todavía no lo sois, que sólo cuesta 18 € al año. ¡Cuantos más seamos, más fuerza tendrán nuestras reivindicaciones! Los de la Junta no cobramos ni un euro y todo se invierte en Malbúger, principalmente en la organización de la fiesta.

~~~~~~

Si heu d’informar sobre qualsevol incidència en la neteja o demanar la recollida d’estris crideu al telèfon

902111971